De sju chakrorna

Kronchakrat - Dess färg är violett. Detta är kopplingen till de kosmiska krafterna och sitter högst uppe på huvudet. Dess sfär sträcker sig ungefär tre fingrar ovanför huvudet. Dess funktion är att koppla individen till det gudomliga för att integrera sinne, kropp och själ i en harmonisk helhet. Det här är även den punkt där själen kommer in i och lämnar kroppen vid födelse och död. Blockeringar kan visa sig i problem med bihålor, hud, hårbotten och allmänna virussjukdomar och infektioner i hela kroppen som inte vill ge med sig.

Pannchakrat (det tredje ögat) - Dess färg är indigo. Det sjätte chakrat sitter mellan och strax ovanför ögon och ögonbryn, och strålar in i den centrala hjärnhålan. Det främjar intuitiv insikt, psykiska funktioner och klarseende, både i meningen att se det större perspektivet och i clairvoyant mening. Blockeringar kan man manifestera sig som huvudvärk, öronvärk och öronsus, ögoninfektioner eller tillfällig suddig syn utan kroppslig orsak.

Halschakrat - Dess färg är blå. Det femte chakrat sitter mitt på halsen. Halschakrat styr inte bara hals, stämband och sköldkörteln, utan även axlar och de gångar som går upp till öronen. Detta charka underlättar klar kommunikation och kreativitet och handlar om att uttrycka sig själv, framförallt kreativa idéer. Blockeringar kan yttra sig i ständigt återkommande halsont, förkylningar, svullna körtlar och sköldkörtelproblem. Problem kan även uppstå med hals, axlar, stämband, mun, käke, tänder och strupe.

Hjärtchakrat - Dess färg är grön eller rosa. Detta chakra styr händerna och de mindre chakrorna i varje handflata. Chakrat sitter mitt i bröstkorgen och dess energier strålar ut över hjärta, lungor, bröst och över armarna och händerna. Dess funktion är att uttrycka jordisk och andisk kärlek mellan människor och en mer universell kärlek. Blockeringar kan avspegla sig i hosta och förkylningar, lungproblem, depression, undertryckta känslor och besvär i händer och armar.

Solar Plexus-chakrat - Dess färg är gul. Du hittar det tredje chakrat ovanför naveln kring bukområdet. Dess funktion är att galvanisera personlig kraft och individualitet, att ge självförtroende och självsäkerhet utan aggressivitet. Blockeringar i detta område kan yttra sig i magsår, matsmältningsproblem, problem med levern, gallblåsa, mjälte och mage, gulaktig hy och illamående. Ätstörningar som t.ex. anorexi och bulimi har också sitt säte här.

Sakralchakrat - Dess färg är orange. Du hittar det andra chakrat nedanför navlen. Det förknippas med olika aspekter av bekvämlighet eller tillfredställelse som t.ex. att äta, dricka samt sexualitet. Detta chakra kontrollerar blodet, fortplantningssystemet, njurar, blodcirkulation och urinblåsa. Blockeringar kan avspeglas i problem med fortplantningssystem, särskilt PSM, inkontinens och en trög blodcirkulation.

Baschakrat (Rotchakrat) - Dess färg är röd. Du hittar detta första huvudchakrat vid basen av ryggraden, mellan anus och pungen eller slidan. Den bildar en sfär från själva basen av ryggraden, vars kärnenergi strålar ut genom hela kroppen. Det förknippas med fysiska funktioner, grundläggande instinkter och de fem kroppsliga sinnena. Fysisk smärta och obehag var som helst i kroppen manifesterar på detta plan. Blockeringar kan yttra sig i problem med ben, fötter, skelett, korsrygg, ryggrad, tarmbesvär, irriterad tjocktarm eller förstoppning.